Inapoi la Resurse utile

Amintiri din Tabăra Dorului!

11830825_948049288585412_1903374018_nAcum cateva zile ne-am intors din Tabara Dorului, editia de august, in care alte 9 familii cu un singur parinte au simtit ușurarea de a vedea ca trairile lor sunt naturale avand in vedere ca totul este schimbat pentru totdeauna, iar adaptarea nu ii e nimanui ușoara, oricata iubire parinteasca ar avea cel care este acum și mama și tata.

Au fost din nou 4 zile de poveste. Copiii fiind mai mari (10-14 ani) decat in prima Tabara s-au imprietenit un pic mai greu, dar deja in prima seara imparteau tablete și se jucau, mai mult online, din obișnuinta, deși vremea a fost blanda cu noi. Problemele tinerilor la varsta pre-adolescentei sunt și despre evenimentul traumatizant petrecut nu demult, dar și despre crearea unor relatii cu tineri de varsta lor și de „rebeliune” cu parintele ramas. Au fost multe momente de mici certuri, urmate de lungi imbratișari cu pupici, intre mama și copil sau tata și copil. Ipostaze firește in orice familie cu copii la varsta pubertatii, cu diferenta ca legatura a devenit mult mai puternica, iar copiii sunt mult mai protectivi cu parintele singur.

Parintii (6 mamici și 3 tatici) au reușit pentru prima oara de la pierderea partenerului sa iși deschida inima, au povestit lucruri pe care nu le-au mai spus nimanui, pentru ca știau ca nu ar intelege. Parintii au invatat foarte multe despre unele „greșeli” involuntare pe care le-au facut in relatia cu copiii, au impartașit „bune și rele practici” din experienta fiecaruia (mai ales in relatie cu copiii), unii au ras cu adevarat pentru prima oara, relaxati și „despovarati” de toate grijile care apasau pe umerii lor. Am aflat ca un tatic știe sa gateasca de toate, iar alt tatic apeleaza la bunica pentru a oferi copiilor mese așa cum trebuie. O mamica a aflat ce poate face ca fiica ei sa nu se mai inchida in camera cu orele, o alta mamica a inteles ca nu trebuie sa fie nonstop super-mama și ca plansul laolalta (nu pe ascuns) poate fi foarte benefic.

Au fost cativa parinti carora li se parea ca viseaza, ca e ireal și nu se poate sa existe in Romania un loc unde sa nu ti se ceara nimic și sa ti se ofere tot ce ai nevoie: de la hrana și odihna pana la ascultare, timp și intelegere, respect pentru orice gand sau emotie, grija pentru fiecare stare negativa. Un loc unde sa primești tratament „preferential” pentru ca un copil de 11 ani crește fara mama sau tata, dupa ce și-au facut zeci de planuri impreuna. O picatura de bine intr-un ocean de temeri și griji conteaza mult!

Cateva fotografii sunt aici din Tabara cu copii 4-9 ani si aici din Tabara cu copii 10-14 ani!
Cateva marturii video:
Cristina – https://youtu.be/STEaWPhLbs4
Catalin si Daria – https://youtu.be/QCBuoYsCokE
Ionela – https://www.youtube.com/watch?v=np-BiNuL4W0
Tabara 16 -19 iulie – https://www.youtube.com/watch?v=VyA2et4hfPc
Cum vi s-a parut Tabara? – https://youtu.be/8sM23KRAfNo

Tabara este un loc VINDECATOR, unic prin structura și atmosfera sa!
Sunt zeci de familii in tara care au nevoie de aceasta gura de oxigen pentru suflet, iar noi am reușit sa ajutam 17 dintre ele. Este un inceput bun! Suntem o familie mare si frumoasa, alaturi unii de ceilalti la greu, pentru ca la bine e simplu sa fii acolo.

Multumim pentru activitatile frumoase de grup – Livia Caciuloiu si Alex Caciuloiu!

Multumim pentru gazduire Cristinei Sasu de la Pasul Schiorilor din Azuga!

Multumim din suflet tuturor voluntarilor si prietenilor care au contribuit cu donatii pentru a face aceste 2 Tabere posibile: Sky Consult, Z Spot Media, Comilga Suceava, Gambit Software si alti peste 40 de prieteni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Resurse utile

Abonare la Newsletter

Holler Box