Dacă ai suferit un deces în familie, caută sprijin! Ai dreptul să beneficiezi de asistență psihologică gratuită sau cât mai accesibilă. Ai nevoie să vorbești cu alți oameni aflați în aceeași situație, ca să gestionezi cu bine perioada de doliu.

Etapele doliului după pierderea unei persoane dragi înseamnă sute de zile, mii de ore în care “trebuie” să funcționezi. Când ai ajutor, e mai ușor să faci față responsabilităților de părinte și de angajat și să ai grijă de sănătatea ta.

În această comunitate vei găsi alți oameni care și-au pierdut partenerul de viață și alți copii care au pierdut un părinte. Facem schimb de experiență în grupuri online și la evenimente și întâlniri de sprijin în București și alte orașe. Acțiunile sunt organizate prin Asociația “Există viață după doliu!”, o organizație non-profit activă din 2011. 

Valorile noastre

Exclusivitate

În comunitate sunt NUMAI persoane văduve (și copiii lor), pentru că e o situație complet diferită de un divorț sau de singurătate pur și simplu

Solidaritate

credem că spunerea propriei povești vindecă. Așa ne cunoaștem unii pe ceilalți (nu doar din poze) și creăm legături trainice (nu doar like-uri)

Acțiune!

suntem optimiști, încrezători în propriile forțe și acționăm în direcția atingerii obiectivelor personale și familiale (ne ajută și terapeuții care vin la unele întâlniri)

Pe cine ajutăm?

 • Soți și soții care au pierdut partenerul de viață
  Spune povestea omului iubit, descarcă stările negative, află răspunsuri despre rolurile părintelui singur, fă-ți prieteni care te înțeleg cu adevărat.
 • În școli și licee
  Cursuri pentru profesori și consilieri școlari. Prezentări în clase, cu elevi și părinți. Sprijin pentru profesioniștii care lucrează cu copii, tineri și adulți.
 • Adolescenți și tineri care au pierdut un părinte sau apropiat
  Onorăm împreună amintirea celui drag. Dăm un sens nou vieții, facem activități care mai alină dorul.
 • Copii care au pierdut un părinte
  Cunoști alți copii sau tineri care te înțeleg, afli răspunsuri la întrebări care te frământă, înveți să privești spre viitor și să îți recapeți încrederea în forțele tale.
 • La locul de muncă
  Vei relaționa mai ușor cu colegii dacă sunt în perioada de doliu, vei crea un climat de susținere în organizație și vei ști cum să reacționezi dacă pierdeți un coleg de muncă.
 • Apropiați și prieteni
  Vei ști ce să spui și să nu spui unui prieten care suferă, care sunt nevoile sale reale și ce să faci pentru a-l ajuta să treacă mai ușor prin clipele grele.

Abonare la Newsletter

Holler Box