Inapoi la Resurse utile

De 8 martie, o petrecere pentru mamele cu dor şi copiii lor

De câte ori organizăm o întâlnire sau eveniment pentru copiii care au pierdut un părinte, avem în echipa de voluntari şi câţiva îngeri. Îngeri adevăraţi, mă refer, în acest caz taţii copiilor.

Pentru majoritatea femeilor, 8 martie este o zi minunată, mult aşteptată şi plină de râsete şi voie bună. Pentru ELE ştiam că nu este aşa. Unei mame singure, primele raze ale zilei de 8 martie îi reamintesc că e mamă (ce binecuvântare!), dar nu mai e soţie, pentru că partenerul ei, jumătatea ei, punctul ei de echilibru a plecat pentru totdeauna. Şi dimineaţa se umple de dor: dor de buchetul de flori preferate, dor de acel “Te iubesc!” special care suna a “Mulţumesc” şi a “Sunt mândru de tine” şi a “Sunt norocos că eşti soţia mea!”.

Şi cerinţele curg continuu: de la şef, de la copii, de la rude, de la societate …. să fii femeia perfectă, să mergi “mai departe” ca şi când totul ar fi ca înainte. Nimic nu mai poate fi ca înainte!

ELE sunt super-mamele care îşi cresc singure copilul sau copiii după moartea soţului lor. Sunt SUPER pentru că rareori cer ajutorul cuiva şi îşi cresc copiii cu zâmbetul pe buze chiar şi atunci când sunt la capătul puterilor.

Aşa că am vrut să facem cu ocazia Zilei Mamei ceva special pentru ELE – o petrecere în familie, cu copiii alături şi soţul în suflet!

Am căutat un loc potrivit pentru copii de toate vârstele, care să îi ţină ocupaţi şi veseli, dar nu neapărat cu muzică (au venit şi copii cu pierdere foarte recentă şi chiar nu se potrivea dans şi distracţie ca la alte petreceri  de copii). Aşa că am decis că Orăşelul Cunoaşterii, un muzeu interactiv cu experimente ştiinţifice, e locul potrivit pentru copii să mai descopere câte ceva ce i-ar putea ajuta la şcoală, dar mai ales ca să fie aşa de prinşi de experimente încât pentru câteva clipe să uite de grijile de acasă şi să se bucure alături de ceilalţi copii.

Am vrut să luăm masa împreună pentru că acest moment e ca o punte între oameni care nu se cunosc foarte bine. Am primit sprijin de la PIZZA HUT Delivery şi de la prietena noastră Iuliana, care a făcut un tort grozav.

 

 

Ştiam că vrem să păstrăm amintirile pentru totdeauna, aşa că aveam nevoie şi de un fotograf iscusit. O postare miraculoasă pe Facebook ne-a pus în contact cu Magda Creosteanu de la Photo to Remember.

Iată impresiile mămicilor la finalul celor 3 ore împreună:

“Nici nu ştiam cât de mult mi-a lipsit o zi aşa de relaxantă, fără grija cinei sau a activităţilor care să îi ţină pe copii ocupaţi”

“Este un sentiment frumos să primeşti o invitaţie în oraş, fie el şi Orăşel 🙂 De când soţul nu mai este, de 8 martie de obicei stăteam cu copiii acasă, fiecare în camera lui. E drăguţ că am fost aici cu toţii”

“E prima oară când particip la o activitate a asociaţiei şi sunt plăcut surprinsă de atmosferă. Credeam că toată lumea o să plângă şi va fi copleşitor să îi ascult pe toţi, dar am descoperit că ne putem simţi bine, chiar şi cu durerea noastră în suflet. Aici e un grup de oameni care nu te judecă dacă râzi sau vorbeşti despre ceva vesel.”

“Nu mai făcusem de mult timp o fotografie de familie. Doar că suntem minus unu, dar zâmbim că suntem sănătoşi şi înconjuraţi de oameni de încredere, care şi ei au trecut prin aceeaşi situaţie”

MOMENTUL CADOURILOR

Se spune uneori că “Dacă tu nu te iubești pe tine, nici alții nu te vor iubi” sau “Dacă tu nu ai grijă de tine, nu va avea nimeni în locul tău” Ei, nici chiar așa! Uneori, iubirea și grija de sine au nevoie de un pic de încurajare din exterior (mai ales unde depresia e prezentă, iar stima de sine absentă). Am dorit ca darurile oferite cu drag pe 9 martie să le transmitem mamelor că “TU ești cea mai importantă persoană din ecuație! Dacă TU ești bine, în echilibru, liniștită, optimistă și cu energie (bună), și copiii tăi vor fi fi bine”

Ramona Turculeţ a dăruit fiecărei mame un voucher de 100 lei la Salonul RUFETTE STUDIO (aflat aproape de Mall Plaza România). Voucherul este nominal şi mamele îşi vor putea alege fie tunsoare, fie cosmetică, în funcţie de ceea ce au nevoie.
Dar cel mai important e MESAJUL transmis: Ai grijă de tine, mămico! Iubeşte ce vezi în oglindă!

Lavinia Dinu a dăruit un pachet consultaţie stomatologică+detartaj+2 sigilări – oferit de Evident Med- Clinica dentară. Alina Diaconescu a dăruit 2 şedinţe foto, prin Fotografii cu Dichis. Pentru ţinute mai vesele, au primit broşe cu maci de la ARTelier de Pictură, breloc handmade de la Mami’s Boutique  şi cercei handmade de la Bu Bijoux. Iar pentru o casă în ton cu primăvara, fiecare familie a primit un aranjament floral din mătase de la Aranjamente şi Decoraţiuni Florale cu Suflet. 

O mămică a primit o sesiune de make-up, 2 mămici câte o şedinţă de masaj, iar o mamă va merge gratuit la cursul de Comunicare Nonviolentă susţinut de Lăcrămioara Ocunschi.

 

 

 

 

 

VREI SĂ FACI UN CADOU UNEI MAME SINGURE?

Pentru evenimentele viitoare, căutăm cadouri “egoiste”, care să le îndemne să nu mai amâne și să le arate că nu sunt singure, că există aici aproape cineva căruia îi pasă de situația lor și le admiră pentru că reușesc să crească frumos copiii în timp ce inima lor e plină de durere și lacrimi neplânse (ascunse de cei mici). Scrie-mi pe mihaela@planurideviitor.ro dacă vrei să te implici:
– să prevenim boli, dureri, zile de “incapacitate de muncă” acasă ori la serviciu
– abonamente sala de sport
– o zi în care nu mai trebuie să gătească
– o sesiune de masaj/ spa / voucher la cosmetică / înfrumusețare
– voucher de cumpărat haine/ parfum (ceva numai pentru ea)
– școala de șoferi
– curs de dezvoltare personală ori profesională
– ședință foto cu familia
– multe alte idei 🙂

Dacă nu ai o afacere și vrei să ajuți altfel, dăruiește o excursie aici:  https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Scurte-calatorii-pentru-parinti-singuri-si-ai-lor-copii 

Mulţumesc voluntarilor noştri care au făcut ca acest eveniment să iasă atât de frumos!

Mihaela Ioaniţoaia,
fondator Asociaţia Există viaţă după doliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Resurse utile

Abonare la Newsletter

Holler Box