Inapoi la Resurse utile

Recomandări de cărți în perioada de doliu

Pe această pagină reunim recomandări de cărți din partea prietenilor noștri de pe pagina de Facebook.

DRUM PRIN DOLIU

Cartea “Drum prin doliu” de Anda Mogoș este cel mai răbdător şi mai empatic prieten al celui care a pierdut pe cineva foarte drag.  Este un ghid de auto-cunoaştere şi o busolă de navigare prin furtuna de dor, regrete şi îndemnuri precum “trebuie să mergi mai departe”, “aşa a fost să fie” sau “nu mai plânge, că nu-l aduci înapoi”…

E o carte care aşteaptă pe noptieră până când inima este pregătită să primească răspunsuri sau … mai multe întrebări, care o aduc mai aproape de acea linişte sufletească pierdută în secunda care a schimbat totul.

Mai multe detalii aici

PRETUTINDENI, PESTE TOT ÎN JUR

Recenzie: “Multă vreme nu am putut să i-o citesc fetiței mele, pentru că mi se punea un nod în gât și începeam să plâng. Era destinată inițial unei fetițe care a trecut prin asta și nu puteam să nu asociez sentimentul. Dar tot venea cu ea din bibliotecă să i-o citesc, așa că până la urmă a trebuit să o fac.
Mi-a plăcut faptul că începe brusc, sincer (chiar dacă poate părea dur) “Mama Iolandei a murit.” Apoi vedem drumul fetiței pe la fiecare membru al familiei, de la care strânge mai multe perspective asupra mamei ei. Și în final ajunge la concluzia că mama este pretutindeni, în fiecare lucru mărunt, în fiecare obiect dăruit, în fiecare fotografie, ceașcă etc. Și găsește cumva un sens, că nu a pierdut-o, ci că o poate simți oricând.” (Lavinia)

Autor: Pimm van Hest
Editura Univers Enciclopedic – Junior

 

 

ACASĂ CU DUMNEZEU ÎNTR-O VIAȚĂ CARE NU SE SFÂRȘEȘTE NICIODATĂ

Ce se întâmplă cu adevărat în această viaţă şi ce se va întâmpla când ea se termină? Ne vom reîntâlni cu cei dragi, care au plecat înaintea noastră?
Dumnezeu va fi acolo, ca să ne întâmpine? Va exista o zi a Judecăţii de Apoi? Vom şti vreodată ce se întâmplă după ce murim?  Dar se va întâmpla, oare, ceva?
În această carte găsiţi răspunsuri cutremurătoare, care vă taie respiraţia, la întrebările pe care fiecare fiinţă umană şi le pune, pe parcursul întregii vieţi.
Autor: Neale Donald Walsch
Editura For You

Recenzie: “E o carte un pic mai SF sau mai esoterică, dar dă o perspectivă mai cuprinzătoare asupra morții, văzută nu ca un punct terminus ci ca o poartă. Pe mine personal m-au ajutat și pe alți câțiva oameni din cei care mi le-au recomandat sau cărora le-am transmis mai departe. Nu e doar pentru oameni religioși.” (Oana)

 

 

MATEI, VORBEȘTE-MI DESPRE RAI

O serie de conversații uimitoare și înduioșătoare între Matthew și mama sa, Suzanne Ward. Matei a ajuns în lumea de dincolo și clarifică părerile eronate pe care le avem cu toții despre lumea în care locuiește el acum (spune că numele ei corect e Nirvana) și ne explică de ce, în aceste vremuri fără precedent în istoria Pământului, este esențial ca noi să cunoaștem adevărul despre originea noastră și despre relația pe care o avem cu tot ceea ce înseamnă Creație. Fără acest adevăr, nu ne putem înțelege nici scopul în viața de aici, nici modul în care să ne pregătim, cu bucurie și încredere, pentru cea care urmează.

„Matei, vorbește-mi despre Rai ne ajută nu numai să înțelegem frumusețea din lumea de dincolo, ci și să învățăm cum să o aducem în lumea noastră.”

Autor: Suzanne Ward
Editura: For You

 

 

CĂLĂTORIA SUFLETELOR

Călătoria Sufletelor ne dezvăluie ce se întâmplă imediat când survine moartea, poarta spre lumea spiritelor, întoarcerea acasă, ne prezintă felul în care ghizii noştri ne conduc spre grupul din care facem parte ca spirit, ca şi stadiile de dezvoltare ale spiritelor, atât cât practica şi subiecţii pe care i-a intâlnit i-au permis autorului să descopere

Autor: Michael Newton

Editura: Cartea Daath Publishing House

 

 

 

 

DESTINUL SUFLETELOR

“Cartea prezintă modalităţi în care spiritele iau legătura cu cei încarnaţi, informaţii cu privire la energia sufletului, diviziunea şi reunificarea sufletului, precum şi sistemele grupurilor de suflete, aşezările spirituale, culorile spiritelor, sufletele pereche, legăturile între familiile spirituale şi cele umane, dar şi despre liberul arbitru, alegerea trupurilor şi a experienţelor într-o aşa numită cameră a ecranelor, în care pot fi vizualizate vieţile viitoare.”

Autor: Michael Newton

Editura: Cartea Daath Publishing House

 

 

 

 

 

SUPĂ DE PUI PENTRU SUFLET ÎNDOLIAT

Unul din principalele mesaje transmise de carte este că relaţiile şi comunicarea sunt principalele chei care îl ajută pe cel îndoliat să îşi continue viaţa. În carte oamenii îşi descriu experienţele legate de doliu şi îşi împărtăşesc amintiri extrem de intime. Ei au descoperit că exprimarea gândurilor şi sentimentelor în cuvinte joacă un rol de catarsis, permiţându-le să se reconecteze cu sufletele celor dispăruţi, dar şi cu ceilalţi oameni din jurul lor. Cuvintele de încurajare abundă în această carte şi merg drept la inimă.

Autor: Jack Canfield și Mark Victor Hansen
Editor: Adevăr Divin

 

 

CONVERSAȚII CU DUMNEZEU

Recenzie: “Recomand cartea pentru că oferă motivația de a merge mai departe, oricât de jos ai fi și oricât de lipsit de sens pare totul” (Oana)

Autor: Neale Donald Walsch
Editura: For You

 

 

 

 

 

Vă rugăm să ne spuneți în comentarii care sunt cărțile care v-au ajutat în perioada de doliu și de ce le recomandați și altora (ce ați apreciat la ele). Mulțumim!

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Resurse utile

Abonare la Newsletter

Holler Box