Inapoi la Resurse utile

Cum să treci cu bine prin perioade grele? – conferință gratuită

Peste 100 de tineri din București și familiile lor sunt așteptate pe 15 octombrie 2015 la Conferința cu intrare liberă “Cum să treci cu bine prin perioade grele?”, care va avea loc între orele 16.00 – 20.00 la Liceul Miguel de Cervantes, din Calea Plevnei, nr 38, Bucuresti. Organizator este Asociația “Există viață după doliu!” și echipa de voluntari a pregătit numeroase surprize plăcute pentru participanți: povești adevărate, exemple pozitive menite să inspire și să încurajeze, dialog deschis cu psihoterapeuți, fotografii de familie, tombolă cu premii.

Participarea este gratuită,

Această conferință este pentru tine dacă:
– ai între 15-30 ani
– ai pierdut un om foarte drag (un părinte, un frate, un iubit, un coleg)
– vrei să afli ce poți face pentru tine și ai tăi ca viața de acum înainte să fie mai ușoară și mai frumoasă

Diana ne va povesti despre pierderea tatălui ei când ea avea 21 de ani și Monica ne va împărtăși emoțiile și „lupta” ei cu sine după pierderea neașteptată a logodnicului ei. Alin Dinu – speaker motivațional și membru în Toastmasters România și Orlando Stoicescu – trainer și la rândul lui un învingător cu forțe proprii vor oferi celor prezenți multe motive de a crede în viitor și în șansa fiecăruia la succes și împlinire, oricâte obstacole ar fi în cale.
Afis_A3_Gabriela (var.1)Dispariția prematură a unui părinte din viața unui adolescent sau tânăr poate fi un moment de cumpănă, de căutări și schimbări majore în familie. În cadrul evenimentului din 15 octombrie, cei prezenți vor mai putea afla care sunt drepturile tinerilor după moartea unuia din părinți, care sunt nevoile fiecărui membru al familiei, când e momentul să apelăm la un specialist și cum ne poate ajuta, ce firme angajează tineri motivați, dar fără experiență, cum prevenim o depresie, unde putem apela pentru sprijin pentru diverse probleme nou-apărute.
Din toamna lui 2015, funcționează în București un centru unde adolescenții și tinerii din familii cu un singur părinte primesc gratuit sprijin emoțional, socializează cu alți tineri ca ei, învață cum să găsească mai ușor un loc de muncă potrivit. Comunitatea „Planuri de viitor – inspirate de un dor” este un grup de voluntari, terapeuți, mentori și angajatori care susțin tinerii să aibă un viitor frumos.

Vom învăța exerciții de relaxare și sporire a încrederii în sine, vei lua acasă cartea „Drum prin doliu”, vei cunoaște oameni de vârsta ta care își doresc același lucru: să facă o schimbare pozitivă în viață!

Nu poți să dai timpul înapoi, dar poți învăța să privești înainte cu mult curaj! Nu ești singur(ă)!

“Asociația “Există viață după doliu!”, în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană, implementează în București, în perioada 1 mai 2015 – 30 aprilie 2016 proiectul “Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt peste 100 de tineri cu vârsta între 15-25 ani care au pierdut recent un părinte și peste 200 de părinți singuri, profesori, asistenți sociali și alți profesioniști care lucrează cu aceste familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Resurse utile

Abonare la Newsletter

Holler Box