Inapoi la Resurse utile

Ai intre 15-25 ani? Inscrie-te in „Planuri de viitor”!

Ai între 15-25 ani și viața ta s-a schimbat la 180 de grade, după ce unul din părinți a plecat dintre noi? Simți că poate nu vei mai fi niciodată fericit(ă)?

Și alți membri ai comunității „Planuri de viitor – inspirate de un dor” au simțit la fel la început. Treptat, ne-am susținut reciproc și problemele nu au mai părut așa de grave. Am găsit sprijin unii în alții, alinare pentru durerea din suflet, soluții bune pentru lipsurile financiare, cuvinte de încurajare de la prieteni care chiar știu cum este … Să fii membru în comunitate este GRATUIT, tot ce trebuie tu să faci e să vii la întâlniri.

Condiții de eligibilitate:
– tineri între 15-25 ani, fete și băieți
– orice apartenență religioasă, politică, etnică sau de alt fel
– au pierdut unul din părinți (sau altă persoană dragă)
– minim 8 clase absolvite
– își doresc să cunoască oameni noi și să învețe lucruri utile în viață
Poți fi membru indiferent în ce oraș te afli, dar în 2015 cele mai multe activități sunt în București.

Pașii și beneficiile tale sunt:

1. Completezi FORMULARUL DE ÎNSCRIERE – nu există o cotizație de membru. Totul este confidențial. În câteva zile, noi te sunăm și ne cunoaștem un pic mai bine.

2. Mergi la întâlnirea cu un terapeut/consilier care te va îndruma. Și mama sau tatăl tău pot merge tot acum. Aici ne spui planurile tale de viitor și așa noi începem să îți oferim ce ai nevoie pentru a le îndeplini.

3. Mergi la întâlnirile cu tineri de vârstă apropiată de a ta, asculți poveștile lor și descoperi o mulțime de lucruri utile pe care le poți aplica pentru a-ți face viața de familie mai ușoară și mai frumoasă, pentru cei dragi și în amintirea părintelui tău. Tot aici înveți să îți scrii CV-ul, să te exprimi într-o scrisoare de intenție în așa fel încât jobul dorit să devină realitate.

4. Mergi la întâlnirile cu mentori, coachi și traineri, socializezi cu ceilalți tineri și cu invitații, înveți mai multe despre oportunitățile pe care le ai și vezi că dincolo de atmosfera apăsătoare de acasă și grijile familiei există o speranță și tu ești perfect capabil(ă) să îți continui planurile de viitor! Întâlnirile sunt relaxante și fun!

5. Dacă nu ai mai lucrat nicăieri, îți vom recomanda un stagiu de practică (voluntariat) timp de 1 sau 2 luni în București, cât să capeți încredere mai multă în tine.

6. La începutul lui 2016, cu forțe proaspete, mergem toți la un Târg de Joburi special creat pentru tinerii din comunitatea „Planuri de viitor”. Îți rămânem aproape până când găsești un job care să fie potrivit pentru tine. Iar mai departe tu poți rămâne membru oricât timp dorești.

Proiectul “Succes în viață pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susținere psihologică și profesională” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org. Vizitați și www.fondong.fdsc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Resurse utile

Abonare la Newsletter

Holler Box