Cine participa?

Excursia se adresează doar copiilor care au suferit pierderea unuia dintre părinți (familiile divorțate/ separate nu sunt în grupul-țintă). Toți copiii trebuie să fie însoțiți de un adult din familie. Copiii pot fi de orice vârstă. .

Numar de locuri

Locuri: minim 6 – maxim 10 familii monoparentale* din București și împrejurimi. Pot participa și adulți neînsoțiți de copii, persoane care și-au pierdut partenerul de viață și doresc să cunoască alți adulți aflați în aceeași situație.

Costuri

Pentru că ne dorim să participe cât mai mulți copii, costurile participării sunt parțial acoperite de asociație, astfel încât fiecare adult va plăti 70 lei, iar fiecare copil 50 lei. Aceste sume acoperă și transportul cu trenul Bucuresti-Sinaia-Bucuresti și masa de prânz și taxa de urcare + coborâre cu telegondola și (eventuala) intrare la Muzeul Trenulețelor.
Dacă vă aflați într-o situație financiară dificilă, vă rugăm totuși să vă înscrieți (pentru cazuri sociale grave există posibilitatea gratuității)

Programul zilei

8.40 – toată lumea în vagoane! Plecare din Gara de Nord (cu Regio Trans). În tren vom avea șansa să aflăm mai multe unul despre celălalt, datorită voluntarilor noștri care vă vor însoți pe tot parcursul zilei.

10.40 – ajungem la Sinaia
De acolo urcăm la cota 2000, cu telegondola sau telecabina (urcarea e în etape – din Sinaia la cota 1400, unde putem să ne oprim puțin, iar de acolo la cota 2000). E foarte probabil să prindem încă zăpadă sus pe munte, așa că va fi perfect pentru o bulgăreală la înălțime.
Pentru prânz o să coborâm înapoi în Sinaia.
Dat fiind că e o zi dedicată mișcării, după o masă copioasă vă propunem o plimbare la picior prin parcul central, apoi o luăm încetișor spre grădinile de la Peleș (ne putem opri în drum și la mănăstirea Sinaia).

17.00 – pornim înapoi spre gară, pentru a prinde trenul de întoarcere de la 18.04 (CFR)
În funcție de timpul disponibil, în gara din Sinaia putem vizita muzeul trenulețelor, foarte interesant pentru copiii mici și mari.

19.43 – ajungem în București și mergem fiecare la casele noastre, cu inima plină de amintiri de neuitat! (și cu anticiparea următoarelor ieșiri împreună!)

Inscriere

Text inscriere

Galerie

Abonare la Newsletter

Holler Box