00Days00Hrs00Mins00Secs
Jun 23 2019

Conferința “Planuri de viitor – inspirate de un dor”

Cine participă?

Conferința din 23 iunie 2019 este adresată familiilor monoparentale alcătuite din părinți care își cresc singuri copiii după pierderea partenerului de viață. Puteți participa și neînsoțiți de copii sau puteți veni împreună cu copiii majori. Numărul de locuri este limitat!

Programul zilei

12.30 – 13.00 – primirea participanților

13.00 – 18.00 -un program emoționant, surprinzător, optimist, cu momente artistice, cu povești de viață interesante, pline de inspirație, din care să descoperim că există viață după doliu! Vom învăța cum să gestionăm perioada de urmează pierderii, cum recunoaștem depresia, când apelăm la un specialist, care sunt nevoile copiilor în funcție de vârstă și ce drepturi au familiile monoparentale în urma pierderii.
Copiii vor avea parte de activități dedicate lor și …. restul e surpriză!

Organizatori

Asociația “Există viață după doliu!” – înființată în anul 2011, a sprijinit peste  450 de familii monoparentale prin grupuri de sprijin și tabere terapeutice pentru copii care au pierdut un părinte și pentru părinți văduvi.

Fundația Sensiblu – înfiinţată în anul 2002, a ajutat peste 5 000 de femei şi copii victime ale violenţei domestice prin serviciile de consiliere şi găzduire în adăpost. Fundaţia Sensiblu este acreditată conform legii ca furnizor de servicii sociale. Din 2019, fundația oferă asistență psihologică gratuită persoanelor din București aflate în perioada de doliu.

Speakeri invitați

Magda Băcescu – poet, actor și profesor metodist de arta actorului. A rămas mamă singură la 26 de ani și a luptat să își facă viața frumoasă pentru ea și copilul ei. Încurajează femeile să nu renunțe la visurile lor și la fericire!

Claudia Pușcaru – a făcut Psihologia pentru a se ajuta pe sine și acum îi ajută pe ceilalți ca psihoterapeut

Lavinia Dinu – stomatolog, a reușit în 2018 să schimbe legea cumulării burselor pentru toți copiii orfani de un părinte

Raluca Barbu Grigorescu – cum să rămâi optimist(ă) când totul pare că este împotriva ta

Priscila Lipciuc (moderator) – mamă singură, voluntar, cu 4 copii minunați

Număr de locuri și locație

Locuri: maxim 50 de adulți și 40 de copii. Participarea se face DOAR în baza înscrierii prealabile!

Ne vedem la World Trade Center București – Piața Montreal, nr. 10

Taxa de participare

Puteți alege să contribuiți cu o donație minimă de 50 lei/ familie (copiii participă fără taxă oricum) sau să participați pe locurile gratuite, dacă vă aflați într-o situație financiară foarte dificilă.

Toate fondurile strânse cu ocazia evenimentului vor ajuta copiii care au pierdut un părinte să participe în excursii, grupuri de sprijin și tabere terapeutice.

Înscriere

Dacă doriți să marcăm împreună 23 iunie, Ziua Internațională a Femeilor care și-au pierdut partenerul de viață, vă așteptăm cu drag alături de noi!

Click pe butonul de mai jos pentru a completa formularul de înscriere! Ulterior, veți fi contactat(ă) pentru confirmare și detalii logistice.

Parteneri

Parteneri

Parteneri media